В новините
 
02.05.2024 07:31
Търсене
 
 
30.08.2010
Несебър отново е столица на меда
В съботния ден на площад „Месамбрия” в стария Несебър бе даден официалният старт на IX Международен фестивал на меда. Събитието откри главният инициатор –Кирил Киров. Приветствие и пожелание за силно и успешно представяне от името на кмета на града Николай Димитров отправи секретарят на община Несебър Стойко Стоянов. Президентът на Световната пчеларска организация „Апимондия” Жил Ратиа, който е в морския град специално заради първа първата по рода си Световна конференция по биологично пчеларство, не пропусна да уважи официалното откриване на фестивала. Той разказа накратко целта на своето посещение в Несебър и също приветства участниците. Г-н Ратиа специално поздрави пчеларите за начина, но който са подредили щандовете си и са представили производството си. Изпълненията на вокална група "Морски звездички" към Общински детски комплекс и на народния певец Данислав Кехайов поставиха финалния щрих на церемонията по откриването.
12.10.2009
Половината публични дружества са заплашени от сваляне от борсата
Новата година е добра причина да започнеш на чисто. Може да се оттървеш от вреден навик или просто да промениш нещо. С началото на следващата година Българската фондова борса (БФБ) е решила да направи нещо подобно. Тогава над 200 публични компании (при общо около 400) може да се окажат негодни за търговия на регулиран пазар заради новите борсови правила, които влязоха в сила от 1 октомври. Застрашените дружества имат по-малко от три месеца гратисен период, в който, ако не отговорят на определени критерии за ликвидност, ще бъдат делиствани. За този период с книжата им трябва да има оборот от поне 4 хил. лв. на месец и средномесечно по 5 сделки. Ако не отговарят на критериите, могат да сключат договор с инвестиционен посредник, който да е маркет-мейкър и да осигурява ликвидност на акциите. В средата на годината дружествата вече получиха една отсрочка от три месеца по предложение на борсата. Оттам обаче коментираха, че сроковете сега няма да се променят.
10.07.2009
Сдружение Чисто море проблеми от изключително значение за цялото българско черноморско крайбрежие
Проблемите са свързани с реализацията на проекта за изграждането на петролопровода Бургас – Александрополис и в частност с конкретно избраната технология за реализация на този проект, именно: разтоварването на суров петрол да се извършва посредством плаващи моно-буйове. Идейният проект предвижзда през Бургаския залив ежедневно да преминават от около 700 000 до 1 000000 барела петрол, което означава 400 до 700 танкера годишно с вместимост от 150 000 до 300 000 тона. Реалната опасност за нарушаване на екологичното равновесие и замърсяването на водите в залива се корени в обстоятелството, че самото прехвърляне на петрола от танкерите към нефтопровода, ще се осъществява без пристанище, а по технологията „моно буй”, т.е. разтоварване на вода от кораба към буя със шлангове дълги 250 – 300 м., от буя до брега чрез монтирана по дъното на морето тръба. Сама по себе си тази технология е предпоставка и създава огремен риск за аварии и разливи, които ще нанесат трудно възстановими или непоправими щети на околната среда.
01.07.2009
Радваме се, че еколог е водач на бургаската листа, омръзна ни от „старите муцуни” в парламента, казаха жителите на Поморие
НДСВ направи най-правилния избор за Бургас и региона, като избра еколог за водач на бургаската листа, защото Бургас има най-голяма нужда от екологично лоби в парламента, коментираха поморийци. Те поискаха от Трифон Грудев като утвърден юрист и еколог с международен авторитет да лобира за промени в Закона за допитване до народа, за да могат и местните референдуми да имат тежест по въпроси от национално и международно значение, когато те касаят съответните територии, както петролопровода Бургас-Александруполис. Грудев пое този ангажимен, като поздрави поморийци за успешния референдум. „Референдумът в Поморие за петролопровода ще остане в историята като първия успешен референдум у нас. Благодаря ви, че ме накарахте да се гордея пред цяла Европа с този референдум”- каза Трифон Грудев, който е съпредседател на Зелена партия-Българските зелени и международно известен адвокат по човешките права.
27.05.2009
Европейският парламент е място и за защита на националните интереси
На специално организирана среща с представители на политически партии и коалиции, участници в изборите за европейски парламент, президентът на КНСБ в своето изказване изтъкна, че Европейският парламент е място и за защита на националните интереси. Представителството и защитата на тези интереси става и в процеса на гласуване на размера на средствата по европейските фондове, и чрез участието в дебата за бъдещето на европейското финансиране, на приоритетите на структурните и кохезионна политики. В същото време чрез ЕП се осъществява и натискът за по-стриктен контрол на използването на средствата, което пряко ни засяга, поради очевидните допуснати нарушения до сега и което бъдещите български национални парламент и правителство трябва да имат предвид.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |